Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

VETERINARY-SANITARY REQUIREMENTS FOR THE IMPLEMENTATION OF FOOD PRODUCTS AT THE FAIRS

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2018-0-3-42-48

Abstract

The order of organization and holding of food fairs, veterinary and sanitary requirements for the sale of food products at the fairs and the features of their veterinary and sanitary examination are considered. Control studies of selected samples of meat of different species of animals, meat products, milk and dairy products, fish and fish products, honey and plant products, as well as feed for non-productive animals that were received at the fair for sale.

About the Authors

T. V. Kurmakaeva
FGBOU DPO «Russian Academy of staffing of agro-industrial complex»
Russian Federation
candidate of biological Sciences, associate Professor


A. Y. Kozak
All-Russian research Institute of poultry processing industry
Russian Federation
candidate of veterinary Sciences, leading researcher


I. D. Seregin
Russian state agrarian University – MTAA named after K. A. Timiryazev
Russian Federation
candidate of veterinary Sciences, Professor


A. B. Southkin
Committee of veterinary medicine of Moscow
Russian Federation
candidate of biological Sciences


References

1. Инновационные подходы при организации ярмарок по реализации продовольственных товаров / Т. В. Курмакаева, М. Б. Ребезов, И. Г. Серегин [и др.] // Актуальные проблемы формирования кадрового потенциала для инновационного развития АПК: материалы 4-й Междунар. науч.-практич. конф. (Минск, 5-6 окт. 2017 г.) / редкол.: Н. Н. Романюк [и др.] // Минск: БГАТУ, 2017. - С. 250-256.

2. Гигиенические требования безопасности и пищевой ценности пищевых продуктов Сан-ПиН 2.3.2.1078-01. - М., 2001. -164 с.

3. Государственные стандарты: указатель. - М.: Изд-во стандартов, 2000. - Т. 2. - С. 391-455.

4. Курмакаева Т. В., И. Г. Серегин, Н. А. Соболева. Экспресс-метод определения безопасности экзотических фруктов, ягод и овощей на продовольственных рынках // БИО. - 2017. - № 9 (204). - С.8-10.

5. Курмакаева Т. В., Серегин И. Г., Соболева Н. А. Определение безопасности растительной продукции на рынках с использованием люминесцентного анализа // Проблемы обеспечения продовольственной безопасности Казахстана в условиях глобализации: материалы Междунар. науч.-практ. конф. - Семей: Казахстан. гос. ун-т им. Шакарима, 2017. - С. 17-22.

6. Серегин И. Г., Боровков М. Ф., Никитченко В. Е. Ветеринарно-санитарная экспертиза пищевых продуктов на продовольственных рынках: учеб. пособие. - СПб.: ГИОРД, 2005. - 472 с.

7. Производственная деятельность лабораторий ветсанэкспертизы на мясоперерабатывающих предприятиях и продовольственных рынках: учеб. пособие / И. Г. Серегин, Т. В. Курмакаева, В. Е. Никитченко, Д. В. Никитченко, Д. А. Васильев - СПб.: Квадро, 2018. - 408 с.


Review

For citations:


Kurmakaeva T.V., Kozak A.Y., Seregin I.D., Southkin A.B. VETERINARY-SANITARY REQUIREMENTS FOR THE IMPLEMENTATION OF FOOD PRODUCTS AT THE FAIRS. Innovations and Food Safety. 2018;(3):42-48. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2018-0-3-42-48

Views: 200


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)