Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

REDUCING TIME AND ENERGY CONSUMPTION IN THE PRODUCTION OF FODDER FROM MOLASSES WHEAT

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2018-0-3-21-24

Abstract

The results of the studies indicate an increase in the efficiency of enzymatic hydrolysis of wheat grain subjected to infrared irradiation in the production of feed molasses. It was found that the duration of enzymatic hydrolysis of grain to significant concentrations of sugars in feed molasses is reduced by 2 times and energy costs are reduced by 40 %, and the concentration of sugars increases at the end of the process by 4.0 % compared to existing technologies.

About the Authors

S. K. Bolonchuk
Siberian Federal scientific center of agrobiotechnologies RAS
Russian Federation
candidate of technical Sciences


I. V. Naumenko
Siberian Federal scientific center of agrobiotechnologies RAS
Russian Federation
candidate of agricultural Sciences


A. I. Retain
Siberian Federal scientific center of agrobiotechnologies RAS
Russian Federation
researcher


References

1. Аксенов В. В. Комплексная переработка растительного крахмалосодержащего сырья в России // Вестн. КрасГАУ. - 2007. - № 5. - С. 213-218.

2. Наноэкобиотехнология производства зерновых паток для животноводства: метод. рекомендации / К. Я. Мотовилов, О. К. Мотовилов, В. В. Аксенов В. В. [и др.]. - Новосибирск, 2015. - 60 с.

3. Совершенствование способа получения кормовой патоки из ИК облученного зерна пшеницы / С. К. Волончук, В. В. Аксенов, С. А. Дубкова, А. И. Резепин// Успехи современного естествознания. - 2015. - № 12. - С. 9-12.

4. Совершенствование технологии подготовки зерна пшеницы перед скармливанием животным / С. К. Волончук, В. В. Аксенов, И. В. Науменко, А. И. Резепин// Инновации и продовольственная безопасность. - 2018. - № 1. REFERENCES


Review

For citations:


Bolonchuk S.K., Naumenko I.V., Retain A.I. REDUCING TIME AND ENERGY CONSUMPTION IN THE PRODUCTION OF FODDER FROM MOLASSES WHEAT. Innovations and Food Safety. 2018;(3):21-24. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2018-0-3-21-24

Views: 163


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)