Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

THE INFLUENCE OF ECOLOGICALLY SAFE MICROBIAL PREPARATIONS ON THE METHOD OF FEEDING OF AGRICULTURAL ANIMALS

Abstract

Authors developed a way of feeding livestock with a view to improving the quality of meat, namely, giving it the taste and aroma of the wild animals. Implementation of the method is to include in the diet of the animals in the last 14 days of fattening, the following ingredients in grams per head per day: zeolites-250-500; -wood flour-50-100; the maggots of synanthropic flies-20-50.

About the Authors

А. Бгатов
ООО МЭА-ЭКО
Russian Federation


С. Гаптар
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


О. Сороколетов
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Мысин А. Т., Проватов Г. В., Фесина Б. Е. Мясной и беконный откорм. - М.: Россельхозиздат, 1975.

2. Патент США № 3241974. Способ улучшения качества мяса.

3. Хозяев В. Товароведение мяса боровой дичи, диких животных и нетрадиционного мясного сырья. Способ улучшения качества мяса. - М.: Маркетинг, 2002.

4. Паничев А. М. Литофагия (геологические, экологические и биомедицинские аспекты). - М.: Наука, 2011. - С. 150.

5. Минеральный гомеостаз телят черно-пестрой породы и его коррекция с помощью цеолитов Холинского месторождения (Бурятия) / А. В. Бгатов, В. С. Токарев, О. Н. Сороколетов, С. М. Анохин // Ветеринария и кормление. - 2010. - № 2. - С. 24-27.

6. Заготовка и использование древесного корма в рационах сельскохозяйственных животных: рекомендации для руководителей и специалистов сельхозпредприятий / В. Е. Улитько, Л. А. Пыхтина, О. А. Десятов, А. А. Малышев. - Ульяновск: ГСХА, 2011. - 8 с.


Review

For citations:


 ,  ,   THE INFLUENCE OF ECOLOGICALLY SAFE MICROBIAL PREPARATIONS ON THE METHOD OF FEEDING OF AGRICULTURAL ANIMALS. Innovations and Food Safety. 2015;(3):43-46. (In Russ.)

Views: 228


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)