Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

COMPETITIVENESS OF AGRICULTURE RUSSIAN ECONOMY

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2014--2-27-38

Abstract

The decisive condition for exit from the crisis of agriculture in modern conditions is to increase competitiveness. The article examines the factors influencing the competitiveness of agricultural products. The analysis of the competitive advantages of the agricultural enterprises. Proposed key factors contributing to the increase of competitiveness.

About the Authors

Е. Завальнюк
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


Ю. Бессонова
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


А. Агеенко
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Абдулрагимов И. А. Инструменты интенсификации импортозамещения в АПК Российской Федерации // Вопросы экономики и права. - 2015. - № 3. - С. 54 - 57.

2. Пузыня Т.А. Повышение конкурентоспособности сельского хозяйства России // Современные научные исследования и инновации. 2012. № 7 [Электронный ресурс]. URL: http://web.snauka.ru/issues/2012/07/15980 (дата обращения: 03.03.2016).

3. Буцких Н.Г.Проблемы формирования конкурентоспособной продукции сельского хозяйства.

4. Минакова И.А Экономика отраслей АПК / И.А Минакова - М: Колос, 2004. - 464 с.

5. Карташов Ф.Н. Конкурентоспособность сельского хозяйства России.

6. Модебадзе Н.П. Повышение конкурентоспособности сельскохозяйственной продукции как важный фактор реализации политики импортозамещения.

7. Стукач В.Ф. Организационно-экономические основы формирования конкурентоспособности малых форм хозяйствования АПК / В.Ф. Стукач А.В. Клименко // Современные наукоемкие технологии. - 2009. - № 3 - URL: http://www.rae.ru/snt/?section=content&op=show_article&article_id=5281

8. Голубов И. Методология диверсификации производства в сельском хозяйстве / И. Голубов // Агробизнес: экономика - оборудование - технологии. - 2011. - № 5. - URL: eshpp.ru›pdf/2008-1.pdf.


Review

For citations:


 ,  ,   COMPETITIVENESS OF AGRICULTURE RUSSIAN ECONOMY. Innovations and Food Safety. 2014;(2):27-38. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2014--2-27-38

Views: 264


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)