Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

MINERAL CONTENT OF HONEY HARVESTED IN ECOLOGICALLY SAFE AREA OF WESTERN SIBERIA

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2018-0-4-17-21

Abstract

In taste and biological evaluation of all monilinia and polimernye varieties of honey collected by bees from plants of Western Siberia, received the highest recognition in our country and in the international market. Honey from Mountain Shoria was demonstrated three times at the world congresses on beekeeping and each time received the highest rating and was awarded with a gold medal. The awards were presented in 1965, at the XX Congress in Bucharest, at the XXIII Congress in Moscow in 1971 and at the XXXXVI Congress in Korea in 2016.

About the Authors

V. G. Kashkovsky
Novosibirsk state agrarian University
Russian Federation
doctor of agricultural Sciences


D. V. Kropachev
Novosibirsk state agrarian University
Russian Federation
candidate of biological Sciences, associate Professor


D. G. Gubareva
Novosibirsk state agrarian University
Russian Federation
post-graduate student


E. D. Chervova
Novosibirsk state agrarian University
Russian Federation
student


References

1. Кашковский В. Г. Сибирский мед на царский стол// Ведомости. - 1992. - № 24. - С. 2-3.

2. Кашковский В. Г. Технология ухода за пчелами. - Новосибирск: Кн. изд-во, 1989. - С. 223.

3. Кашковский В. Г. Пчелиный мед в Кузбассе // Земля Кузбасская. - Кемерово: Кн. изд-во, 1986.

4. Петров Е. М. Башкирская бортевая пчела. - Уфа: Башкир. кн. изд-во, 1980. - С. 398.

5. Вилларет В. Л. О химическом составе пчелиного меда и способах распознавания фальсификации его: дис. на степень магистра фармации. - М., 1891.

6. Зарин Э. Я. Современное состояние методики исследования пчелиного меда // Труды сельскохозяйственной бактериологической лаборатории. - СПб., 1910. - № 2.

7. Сербинов И. Л. Отчет о деятельности лаборатории Русского общества пчеловодства 1913 г.// Вестник Русского общества пчеловодства. - 1914. - № 10-12. - С. 319-330.

8. Каблуков И. А. О меде, воске, пчелином клее и их подмесях. - М.: Сельхозгиз, 1941. - 175 с.

9. Халифман И. А. Пчелы. - М.: Молодая гвардия, 1963. - С. 398.

10. Губин А. Ф., Комаров П. М. Пчеловодство. - М.: Сельхозиздат, 1937.

11. Цандер Е. Мед. - М.: Сельхозгиз, 1931.

12. Гилезан Г., Гилезан Р. Данные относительно минеральных элементов, содержащихся в различных сортах меда // Докл. XXlll Междунар. конгр. по пчеловодству. - М., 1971. С. 29.

13. Государственный стандарт СССР. Мед натуральный. Технические условия. ГОСТ 19792-87. - М., 1987.

14. Гранцон М. Э. Что мы знаем о меде? - Новосибирск: Кн. изд-во, 1991. - С.112.

15. Гранцон М. Э. Методические указания по определению инвертазы в меде // - Новосибирск, 1989. - 8 с.

16. Микроэлементозы животных/ В. Г. Скопичев, Л. В. Жичкина, О. М. Попова, А. А. Карпенко, Н. Н. Максимюк. - СПб.: Проспект науки, 2015.


Review

For citations:


Kashkovsky V.G., Kropachev D.V., Gubareva D.G., Chervova E.D. MINERAL CONTENT OF HONEY HARVESTED IN ECOLOGICALLY SAFE AREA OF WESTERN SIBERIA. Innovations and Food Safety. 2018;(4):17-21. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2018-0-4-17-21

Views: 181


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)