Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

BREEDING WORK IN DAIRY CATTLE

Abstract

The problem of improving the genetic potential of the dairy cattle at the present stage of development of the agricultural sector. The basic reasons restraining increase in the production of milk: the deterioration of the gene pool due to failure, in some cases, on artificial insemination of cows and heifers of high value seed bulls tested for quality; absence, a number of farms, zootechnic accounting controls are not carried out milking and evaluation dates. By way of guidance to pet owners authors presented the materials to assess the productivity of dairy cows; on the exterior, and body type; definition of the class of animals on a range of attributes, bonitirovochnym activities.

About the Authors

А. Желтиков
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


Н. Уфимцева
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Черно-пестрый скот Сибири / А.И. Желтиков, В.Л. Петухов, О.С. Короткевич [и др.]. - Новосибирск, 2010. - 500 с.

2. Воспроизводительная способность быков-производителей красных пород Алтайского края / В.В. Ильин, А.И. Желтиков, О.С. Короткевич [и др.]. // Главный зоотехник. - 2012. - № 3. - С. 6-10.

3. Панов Б.Л., Петухов В.Л. Проблемы селекции сельскохозяйственных животных. - Новосибирск: Наука. Сиб. предпр. РАН, 1997. - 283 с.

4. Об утверждении порядка и условий проведения бонитировки племенного крупного рогатого скота молочного и молочно-мясного направления продуктивности: Приказ Минсельхоза РФ от 28.10.2010 № 379. - М., 2010.


Review

For citations:


 ,   BREEDING WORK IN DAIRY CATTLE. Innovations and Food Safety. 2015;(1):19-30. (In Russ.)

Views: 236


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)