Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

PECULIARITIES OF WINTER FEEDING ROE IN THE PERIOD OF MUCH SNOW: BIOTECHNICAL EXPERIENCE IN STATE NATURE SANCTUARY KIRGIZINSKIY

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2016-0-3-43-47

Abstract

The author carries out the experiment on the basis of State nature sanctuary in western Siberia. He probates the technology of selection and sowing of forage crops on the land 10-50 ha where total area was 600 ha. The dominant crop was sun flower (Helianthus) which was growing crop in winter. The research outlines the significance of sunflower with seeds for a roe as an ideal feed especially in the period of winter with much snow. The research used 3 crops in the 2nd stage of the experiment: medic, oats and pea were rolled up and had higher nutritional value. The roes eat these feeds much.

About the Author

В. Ермолик
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Формозов А. Н. Роль снежного покрова и его структуры в жизни млекопитающих и птиц // Звери, птицы и их взаимосвязи со средой обитания. - M, 1976. - С. 216-266.

2. Соколов В. Е., Данилкин А. А. Сибирская косуля. - М., 1981. - 144 с.

3. Львов И. А. Дикая природа: грани управления // Очерки биотехнии. - М.: Мысль, 1984. - 191 с.

4. Дунишенко Ю. М. Мероприятия по восстановлению и увеличению численности диких копытных животных. - Хабаровск, 2004. - 40 с.

5. Мальцев Н. И. Экологические основы рационального использования ресурсов и сибирской косули Средней Сибири: автореф. дис. … канд. биол. наук. - Красноярск. - 2004. - 30 с.

6. Лемзакова А. С. Оценка зимней кормовой базы косули в основных типах низкогорных лесов Западного Кавказа // Вестн. Мурманского гос. техн. ун-та. - 2010. - Т. 13, № 4/2. - С. 994-997.

7. Данилкин А. А. Косули: биологические основы управления ресурсами. - М.: Товарищество научных изданий КМК, 2014. - 337 с.


Review

For citations:


  PECULIARITIES OF WINTER FEEDING ROE IN THE PERIOD OF MUCH SNOW: BIOTECHNICAL EXPERIENCE IN STATE NATURE SANCTUARY KIRGIZINSKIY. Innovations and Food Safety. 2016;(3):43-47. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2016-0-3-43-47

Views: 167


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)