Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

FODDER PRODUCTION AS FACTOR OF FOOD SECURITY OF THE COUNTRY

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2015--3-47-52

Abstract

This paper summarizes the results of research on forage production, conservation, preservation of valuable agricultural land and reproduction of soil fertility. An important indicator of food security is the proportion of domestic food aid in total consumption in the country. Food security in Russia, is considered to be reached if annual own production of essential food products provides at least 80 % of the annual needs of the population. Products of plant growing has most deeply processed in the region is growing, creating more jobs, value added and profits, thus developing the village. The future of agricultural production in the country, its food security to a great extent depends on proper organization of feed production.

About the Authors

А. Гааг
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


И. Гончарова
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


А. Пичугин
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Управление безопасностью муниципальных систем: монография / В. В. Герасимов, А. П. Пичугин, А. В. Гааг, А. К. Исаков. - Новосибирск, 2015. - С. 195.

2. Гааг А. В., Пичугин А. П. К вопросу о рациональном использовании кормовой базы в развитии животноводства региона Сибири // Вестн. НГАУ. - 2015. - № 1 (34). - С. 150-157.

3. Стратегия инновационного развития кормопроизводства / В. М. Косолапов, И. А. Трофимов, Л. С. Трофимова, Е. П. Яковлева // Вестн. Рос. акад. с.-х. наук. - 2012. - № 1. - С. 16-18.

4. Трофимов И. А., Трофимова Л. С., Яковлева Е. П. Кормопроизводство в развитии сельского хозяйства России // Адаптивное кормопроизводство. - 2011. - № 1. - С. 4-8.

5. Косолапов В. М. Кормопроизводство - основа сельского хозяйства России // Кормопроизводство. - 2010. - № 8. - С. 3-5.

6. Средообразование и кормопроизводство/ В. М. Косолапов, И. А. Трофимов, Л. С. Трофимова, Е. П. Яковлева // Адаптивное кормопроизводство. - 2012. - № 3. - С. 16-19. [Электрон. ресурс]. ГНУ ВИК Россельхозакадемии. - Режим доступа: http://www.adaptagro.ru.

7. Ситников Н. П. Кормопроизводство в стратегии управления продовольственной безопасностью России // Никоновские чтения. - 2014. - № 19. - С. 364-366.

8. Гааг А. В., Пичугин А. П., Гончарова И. В. Экономические аспекты кормообеспеченности АПК Новосибирской области // Экономика: теория и практика. - 2015. - № 4 (40). - С. 129-136.

9. Косолапов В. М. Роль кормопроизводства в обеспечении продовольственной безопасности России // Адаптивное кормопроизводство. - 2010. - № 1. - С. 16-19.

10. Гааг А. В., Цукарев С. С. Санкции против РФ как фактор совершенствования политики импортозамещения в сельском хозяйстве // Инновации и продовольственная безопасность. - 2014. - № 4 (6). - С. 16-25.

11. Косолапов В. М., Трофимов И. А., Трофимова Л. С. Кормопроизводству - сбалансированное развитие // АПК: экономика, управление. - 2013. - № 7. - С. 15-23.

12. Шамсутдинов З. Ш. Достижения и стратегия развития селекции кормовых культур // Кормопроизводство. - 2010. - № 8. - С. 25-27.

13. Шпаков А. С., Бычков ГН. Полевое кормопроизводство: состояние и задачи научного обеспечения // Кормопроизводство. - 2010. - № 10. - С. 3-8.


Review

For citations:


 ,  ,   FODDER PRODUCTION AS FACTOR OF FOOD SECURITY OF THE COUNTRY. Innovations and Food Safety. 2015;(3):47-52. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2015--3-47-52

Views: 222


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)