Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

POSSIBILITY OF USING EXTRACTS OF VEGETABLE RAW AS ACTIVE SUPPLEMENTS

Abstract

Studied the antioxidant activity of aqueous and alcoholic extracts of vegetable raw materials. It was found that the highest biological activity possess alcoholic extracts

About the Authors

И. Васильцова
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


Т. Бокова
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Прида А. И., Иванова Р. И. Природные антиоксиданты полифенольной природы (антирадикальные свойства и перспективы использования) // Пищевые ингредиенты. Сырье и добавки. - 2004. - № 2. - С. 76-78.

2. Лобанова А. А., Будаева В. В., Сакович Г. В. Исследование биологически активных флавоноидов в экстрактах из растительного сырья // Химия растительного сырья. - 2004. - № 1. - С. 47-52.

3. Поправко С. А. Растения и пчелы. - М.: Агропромиздат, 1985. - 240 с.

4. Васильцова И. В., Бокова Т. И., Иванова Е. В. Миграция свинца и кадмия в системе прополис-экстракт // Вестн. НГАУ. - 2009. - № 2 (10). - С. 126-129.

5. Георгиевский В. П., Комисаренко Н. Ф., Дмитрук С. Е. Биологически активные вещества лекарственных растений. - Новосибирск: Наука. Сиб. отд-ние, 1990. - С. 333.

6. Антиоксидантные свойства биологически активных веществ ALFREDIACERNUA и A. NIVEA (ASTERACEAE) / И. В. Шилова, Н. В. Кувачева, Е. И. Короткова [и др.] // Растительные ресурсы. - 2008. - Вып. 1. - С. 114-121.

7. Драчева Л. В., Короткова Е. И., Дорожко Е. В. Применение вольтамперометрического метода при изучении биоантиоксидантов // Пищевая промышленность. - 2008. - № 4. - С. 28-29.


Review

For citations:


 ,   POSSIBILITY OF USING EXTRACTS OF VEGETABLE RAW AS ACTIVE SUPPLEMENTS. Innovations and Food Safety. 2015;(3):5-10. (In Russ.)

Views: 212


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)