Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

Hematological parameters of rumen acidosis blood in cows

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2017-0-1-35-37

Abstract

Active development of dairy farming in Russia has a negative impact on the body of dairy cows. Such disease as acidosis, usually seen in highly productive cows, that negatively affects productivity, productive longevity of cows and the profitability of milk production. Rumen acidosis - a disease of cattle caused by violations of the rules of animal nutrition, unbalanced diets and using low-quality forages. The foregoing gives grounds to consider highly relevant and promising to study the problems of this widespread disease in ruminants.

About the Authors

V. V. Solovyeva
Алтайский государственный аграрный университет
Russian Federation


A. A. Elenschleger
Алтайский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Лаптев Г. Лактатный ацидоз // Животноводство России. - 2007. - № 4. - С. 21-24.

2. Лапотко А. М. Конкретная проблема молочной отрасли // РУП Науч.-практ. центр НАН Беларуси по животноводству. - Минск, 2011. - С. 17.

3. Андрейцев М. З. Исследование морфологического состава крови у животных и клиническая интерпретация полученных результатов. - Барнаул, 2001. - С. 4-40.

4. Васильева Е. А. Клиническая биохимия сельскохозяйственных животных. - М.: Агропромиздат, 1985. - 342 с.


Review

For citations:


Solovyeva V.V., Elenschleger A.A. Hematological parameters of rumen acidosis blood in cows. Innovations and Food Safety. 2017;(1):35-37. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2017-0-1-35-37

Views: 1122


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)