Preview

Innovations and Food Safety

Advanced search

RESULTS OF THE INDUSTRIAL TEST OF CHLORELLA-CONTAINING ALGALATE PREPARATION ON CHICKEN-BROILERS

https://doi.org/10.31677/2311-0651-2017-0-1-12-16

Abstract

Algalat is a fodder complex developed on the basis of the use of microalgae, lactic acid bacteria, zeolites and vegetable fillers (VP Chebakov, AN Shvydkov). The algalate is a fodder complex of dried chlorella microalgae (Chlorella vulgaris C-111) and lactic acid bacteria (Lactobacillius acidophilus n. V. Ep 317/402, lactobacillus thermophilic streptococcus) with organic and mineral fillers. This drug has detoxification, antioxidant and sorbent properties, which is achieved due to the synergistic action of its main components.

About the Author

I. P. Uvarov
Новосибирский государственный аграрный университет
Russian Federation


References

1. Промышленная технология получения фукоксантина - морского противоопухолевого каротиноида / Р. Г. Геворгиз [и др.] // Российский биотерапевтический журнал. - 2017. - № 1 (16). - С. 22.

2. Исследование ферментативных свойств кормовых добавок / А. Н. Швыдков [и др.] // Успехи современного естествознания. - 2014. - № 11. - С.49-53.

3. Нужно ли учитывать содержание хлорогеновой кислоты в подсолнечнике при оценке качества продуктов его переработки? / Е. Н. Адрианова [и др.] // Птица и птицепродукты. - 2016. - № 2 - С. 39-41.


Review

For citations:


Uvarov I.P. RESULTS OF THE INDUSTRIAL TEST OF CHLORELLA-CONTAINING ALGALATE PREPARATION ON CHICKEN-BROILERS. Innovations and Food Safety. 2017;(1):12-16. (In Russ.) https://doi.org/10.31677/2311-0651-2017-0-1-12-16

Views: 191


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-0651 (Print)